„Рики беше феноменален. Той направи истински спектакъл. Неговата игра е сравнима само с поезия". Това бяха думите на старши треньора на Милан Дженаро Гатузо по адрес на новата перла от "Ла Масия" Рики Пуч.

18-годишният полузащитник игра едно полувреме при загубата на Барселона с 0:1 от "росонерите" по време на турнето на тима в САЩ и остави страхотни впечатления с представянето си.

Пуч е поредният суперталант от школата на Барса, който покълва в последните седмици. Той е част от групата на "каталунците" за турнира "Интърнешънъл Чемпиънс Къп" в САЩ, а малкото шансове, които получава явно са му достатъчни, за да впечатли с играта си.

Най-големият успех в кратката кариера на Пуч към момента е спечелването на юношеската Шампионска лига през миналия сезон с тима на Барселона.

Редом до Артур в схемата на Барса, Пуч се превърна в една от най-ярките сензации в тима на Валверде на турнето в САЩ. Той символизира съживяването на школата, която в последните години зацикли и не успя да създаде новите Меси, Шави и Иниеста. А неговият стил е много подобен на споменатите трима гении.

Барса трябваше да чака много време, за да види свой юноша да се изкачва до първия тим. Последният такъв бе Серхи Роберто, който преди време парафира с Барса до 2022г., но той е част от състава още от времето на Хосеп Гуардиола.

Относно Пуч? Той е каталунец от глава до пети, закърмен с клубните ценности. Роден е в каталунския град Матапедера на 13 август 1998г., като става част от знаменитата академия на Барса "Ла Масия" през 2013г. През зимата на 2018г. той прогресира до резервния отбор на "каталунците", а в момента тренира с първия тим, чакайки своите шансове.

Серхи Роберто каза за Пуч: "Откакто започна да тренира с нас, веднага осъзнах, че това момче знае какво се иска в състава на Барса. Ако продължи да работи здрави, ще получи своята възможност". 

Това момче със сигурност има качествата да бъде новата съперзвезда на 5-кратния европейски клубен шампио. Рики изглежда е избраният. Той е у дома си на "Камп Ноу". Шави и Иниеста доказаха, че не е нужно да направиш трансфер за много пари, за да играеш голям футбол. Пуч тръгва по техните стъпки. Според мнозина е взел по нещо в играта си и от двамата гиганти.

Голямата мечта на Пуч, да играе за първия отбор на Барселона, вече бе осъществена срещу Тотнъм. За останалото се иска време.