Новакът в Ла Лига Жирона изпусна аванс от два гола срещу Атлетико Мадрид и двубоят на стадион „Монтиливи“ завърши 2:2. Спечелената точка е още по-важна за футболистите на Диего Симеоне, тъй като те наваксаха пасив от две попадения с човек по-малко на терена.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Барселона.

Жирона изненада своя съперник още в 22-та минута, когато поведе в резултата. Алекс Граней центрира в наказателното поле на Атлетико, където Кристиан Стуани засече топката с глава и я изпрати във вратата на Ян Облак.

Жирона удвои своята преднина в 25-та минута, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Атлетико, Марк Муниеса продължи с глава към Кристиан Стуани, който отблизо не пропусна да вкара свеото второ попадение в срещата.

Домакините продължиха да имат надмощие в срещата и в 42-та минута бяха близо до трето попадение. Порту отправи опасен удар, но Облак успя да спаси.

Атлетико Мадрид можеше да се върне в мача в 51-та минута, когато Антоан Гризман бе изведен на отлична позиция и стреля, но не успя да намери целта.

Жирона продължи да създава положения пред вратата на Атлетико Мадрид. В 53-та минута Муниеса стреля с глава, а Ян Облак се наложи да се намесва решаващо и да спасява.

Звездата на Атлетико Мадрид Антоан Гризман бе изгонен с два жълти картона в рамките на няколко секунди. В 66-та минута французинът симулира в наказателното поле на Жирона. Съдията Хуан Мартинес Мунуера му показа жълт картон, след което Гризман си изпусна нервите и протестира, заради което бе изгонен с втори жълт картон.

Атлетико Мадрид намали изоставането си в резултата в 78-та минута, когато Лука Ернандес центрира от фаул в наказателното поле на Жирона, където Анхел Кореа бе изпусна и с глава изпревари Горка Ираисос, за да изпрати топката във вратата му.

Жирона не се отказа в преследването на трети гол и бе много близо до това да го реализира в 82-та минута, когато Порту отправи опасен удар, но Облак внимаваше и спаси.

В следващата атака се откри отлична възможност пред Лусиано Вието, но след неговия удар топката премина над напречната греда и излезе в аут.

Атлетико Мадрид стигна до изравнителното попадение в срещата в 86-та минута. Коке центрира от фаул в наказателното поле на Жирона, където Хосе Хименес засече топката с глава и я изпрати във вратата на Ираисос.

Жирона бе изключително близо да стигне до трети победен гол в добавеното време на мача, но Ян Облак отрази удара на Кайоде.

По този начин Жирона отправи сериозна заявка за нещо повече в първия си сезон в Ла Лига.