Отборът на Реал Мадрид пропусна отличен шанс да се изкачи отново на върха в Испания, сваляйки от първото място вечния съперник Барселона. Този път тимът на Зинедин Зидан се подхлъзна при визитата си на Бетис, допускайки поражение с 1:2.

Загубата остави „кралския клуб” на две точки от лидера Барселона.

Мачът започна много по-добре за домакините, които в началото имаха далеч по-чистите положения за го. Лорен Морон пропиля страхотна възможност още в първите минути. След половин час игра бившият защитник на Барселона Марк Бартра също се „отличи” с изумителен пропуск, след като стреля с глава от два метра в аут.

Удар на Серхио Каналес също можеше да се превърне в гол, но този път Тибо Куртоа показа класа и спаси. Нищо обаче не успя да спре Сидней в 39-ата минута, когато прати истински снаряд към вратата на белгиеца, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата.

Секунди преди почивката Сидней се превърна от герой в грешник за своя тим, фаулирайки Марсело за дузпа в полза на Реал Мадрид. Карим Бензема се нагърби с изпълнението от бялата точка и изравни.

Веднага след почивката Хоакин направи непростим пропуск, след като излезе сам срещу Куртоа, но след като го преодоля не успя да стреля добре нито пък да намери свой съотборник и Лука Модрич изчисти от голлинията.

Гостите от Мадрид все пак успяха да упражнят натиск над своя противник, но не и да стигнат до гол. Лука Модрич и Ферлан Менди имаха прекрасни възможности, но късметът покри домакините.

Осем минути преди края Тейо успя да се възползва по най-добрия начин от грешка в отбраната на Реал и за втори път наказа Тибо Куртоа.

До края на срещата и двата отбора имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена. В заключителните секунди Карим Бензема можеше да изравни, но стреля покрай вратата на Бетис. С успеха Бетис се изкачи на 12-о място в класирането с 33 точки, докато Реал е втори с 56, като изостава на две зад лидера Барселона.