Случващото се около Лионел Меси бе сред акцентите в изминалата седмица. Аржентинският техничар взе „Златната обувка“ и преподписа вече официално с Барселона до 2021 година.

Кариерата на петкратния носител на „Златната топка“ е наситена с редица успехи. За своите 30 години „десетката“ може да се похвали с четири Шампионски лиги, три Суперкупи на Европа, три трофея от Световното клубно първенство, осем пъти е шампион в Примера, пет пъти е ликувал с Купата на Краля, завоювал с и седем Суперкупи на Испания с „блаугранас“.

Кои са безбожно високоплатените звезди в спорта?

В личната си колекция от трофеи, аржентинецът има освен петте „Златни топки“ и четирите „Златни обувки“, и още редица награди, служещи за признание на високите му постижения.

С националния отбор на Аржентина едни от сериозните постижения на Меси са златният медал на Игрите в Пекин и триумфа на Световното за младежи през 2005 година.

Къде избяга Меси?

Предлагаме ви да се разходим отново в биографията на футболния магьосник Меси. В прикачената галерия се спираме на някои ключови моменти, тиражирани в каталунските медии.