Севиля започна неубедително началото на сезона в Ла Лига, след като завърши 1:1 срещу Еспаньол при домакинството си на „Рамон Санчес Писхуан“ в първия кръг на испанското първенство.

Еспаньол можеше да поведе в резултата още във 2-та минута, когато се наложи Давид Сория на два пъти да се намесва след удари на Лео Баптистао в рамките на няколко секунди. Сория получи контузия и се наложи да бъде принудително заменен в 5-та минута от Серхио Рико.

Севиля организира атака на много добра скорост в 19-та минута. Хесус Навас направи пробив, след което центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Нолито засече топката и стреля, но Пау Лопес спаси.

Севиля поведе в резултата в 26-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Еспаньол Клеман Лангле засече топката на първа греда и тя премина гол линията преди намесата на Пау Лопес.

Домакините пропусна невероятна възможност да удвоят своята преднина в 31-та минута, когато Луис Муриел бе изведен сам срещу Пау Лопес, но вратарят успя да отрази удара на колумбийския нападател.

Еспаньол успя да изравни резултата в 35-та минута. Лео Баптистао се възползва от много груба грешка на футболистите на Севиля. Той пресече едно подаване, след което преодоля трима играчи на домакините и с хубав плътен удар вкара топката във вратата на Серхио Рико.

Севиля можеше отново да поведе в резултата в 71-та минута, когато Нолито комбинира с Луис Муриел, а той стреля, но топката се спря в гредата.

Пред Луис Муриел се откри нова отлична възможност да отбележи в 80-та минута, но Пау Лопес отново бе на мястото си и спаси.

Евер Банега бе изгонен в 84-та минута, когато на бързо получи два жълти картона от съдията Алехандро Ернандес. Аржентинецът първо протестира срещу решение на арбитъра, а след това не успя да сдържи нервите си и го напсува, заради което бе изгонен.

До края на мача нито един от двата отбора не посегна към победата.