Реал Сосиедад продължава с неубедителното си представяне в Ла Лига, след като загуби с 1:2 домакинството си на Хетафе от 29-ия кръг на Ла Лига.

Двубоят започна с надмощие на баските. Още в 1-та минута Микел Оярасабала направи много добър пробив, след което стреля, но Гуаита демонстрира чудесния си рефлекс и спаси.

Десет минути по-късно пред Уилиан Жозе се откри отлична възможност и той стреля, но топката се спря в десния стълб на вратата на Гуаита.

Реал Сосиедад поведе в резултата в 24-та минута, когато Игор Субелдия центрира в наказателното поле на Хетафе, където Уилиан Жозе засече топката с глава и я вкара във вратата на Гуаита.

Хетафе бързо можеше да изравни резултата. В 26-та минута пред Анхел се откри отлична възможност и той стреля, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Моя.

Хетафе успя да изравни резултата в добавеното време на първата част. Дамиан Суарес центрира от корнер в наказателното поле на Реал Сосиедад, където Джене Даконам надскочи всички и с глава вкара топката във вратата на Моя.

Хетафе осъществи пълен обрат в 51-та минута, когато Диедю подаде към Анхел, който с удар от дъгата на наказателното поле на Реал Сосиедад вкара топката в горния ляв ъгъл на вратата на Моя.

Амар Диедю отправи много хубав удар в 57-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Моя.

Мигел Анхел Моя отрази удара на Франсиско Портийо в 66-та минута.

Моя направи ново много добро спасяване в добавеното време на срещата, когато отрази удара на Уго Дуро Пералес.

Хетафе се изкачи на девето място във временното класиране с актив от 39 точки, докато Реал Сосиедад е четиринадесети с 33 точки.