Отборът на Атлетик Билбао разби с 4:0 като гост Кадис в двубой от  третия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи на пето място във временното класиране. „Баските“ са един от двата отбора, заедно с Виляреал, които още не са допуснали гол през сезона.

Иняки Уилямс поведе тима си към успеха с гол в 24-ата минута, но малко по-късно пропусна дузпа. През второто полувреме две попадения на Горка Гурусета и едно на Алекс Беренгер решиха всичко в полза на „лъвовете“.

Кадис се стремеше към първи гол и първи точки през кампанията, но се видя, че Серхио Гонсалес не разполага с достатъчно добри опции в атака. Гостите бързо овладяха инициативата и в средата на първата част поведоха. Иняки Уилямс наказа грешка в защитата на Кадис, заобиколи вратаря Жеремиас Ледесма и прати топката в мрежата.

Малко след гола звездата на Атлетик не успя да се разпише от чиста позиция, а в 35-ата минута Ледесма спаси негов удар от дузпа. Това обаче не се оказа фатално, защото и след почивката тимът на Ернесто Валвереде имаше надмощие и закономерно стигна до още три попадения, с които си гарантира победата.

В 56-ата минута Иниго Лекуе намери резервата Гурусета, който безпроблемно удвои аванса на Атлетик. В 65-ата гол на Ойхан Сансет беше отменен заради засада. Беренгер беше точен за 3:0 в 78-ата минута след асистенция на Нико Уилямс, а в добавеното време Гурусета довърши домакините.