Алваро Мората отново бе в центъра на успех за Атлетико Мадрид. Испанецът вкара два гола при победата на "дюшекчиите" с 2:0 над Реал Сосиедад в среща от 26-ия кръг на Ла Лига.

Играещият под наем от Челси нападател се разписа на два пъти с глава в рамките на 3 минути през първата част на "Аноета". Първо, в 30-ата подаване на Годин отдясно позволи на Мората да открие, а само 180 секунди по-късно асистент бе Коке.

Мората вече има 3 гола с екипа на столичани, след като се разписа веднъж и при успеха с 2:0 над Виляреал преди седмица. 

Атлетико завърши двубоя с 10 души, след като в средата на втората част халът Коке получи втори жълт картон и трябваше да напусне терена.

Атлетико

източник: Gulliver/GettyImages

След този успех "дюшекчиите" (53 т.) запазват разликата с лидера Барселона (60 т.) на 7 точки. Сосиедад е 8-ми с 35 пункта

Срещата започна с шут на Микел Оярсабал в 13-ата минута, но Облак улови. В 19-та минута акция на Атлетико отдясно позволи на Коке да центрира към Мората във вратарското поле. Нападателят стреля от 2-3 метра, но Херонимо Рули прояви страхотен рефлекс и изби. 

Атлетико

източник: Gulliver/GettyImages

В 30-ата минута подаване на Лемар от корнер намери Годин. Той свали топката в зоната пред вратаря на Сосиедад, където бе Мората. Испанецът само подложи главата си на пътя на топката и даде аванс на Атлетико.

Свободен удар в 33-ата минута позволи на Коке да центриран опасно към наказателното поле. Там отново Мората бе на точната позиция и оформи крайното 2:0.

В 55-та минута Сандро Рамирес не успя да оползотвори хубаво подаване отдясно и, въпреки че засече топката, тя излезе в аут.

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

В 62-ата минута Коке препъна без топка десния бек Хосеп Залдуа, което провокира втория му жълт картон в двубоя.

В 76-ата минута Оярсабал засече центриране отдясно, но Облак се намеси прекрасно и остави резултата непроменен. 

Реал Сосиедад - Атлетико Мадрид 0:2

0:1 Алваро Мората 30'

0:2 Алваро Мората 33'

Атлетико - Коке (червен картон) 62'