Барселона за втора поредна година спечели Купата на Краля. Каталунците триумфираха, след като на финала на стадион „Висенте Калдерон“ победиха с 2:0 след продължения Севиля. По този начин „блаугранас“ завърши сезона с дубъл. Двубоят бе изключително изнервен, а головете за водения от Луис Енрике отбор отбелязаха Жорди Алба и Неймар. Двата отбора завършиха в намалени състави, след като Хавиер Масчерано бе изгонен още в 36-та минута, а след това Евер Банега в добавеното време на редовните 90 минути и Даниел Карисо в добавеното време на второто продължение бяха изгонени от съдията Дел Серо Гранде. Лионел Меси отново блесна с две асистенции при головете на Алба и Неймар. 

Двубоят започна изключително двуостро, като футболистите на Унай Емери влязоха по-силно в мача, докато играчите на Луис Енрике действаха по-интертно в началото на срещата.

Андрес Иниеста взаимодейства добре с Луис Суарес в 8-та минута и уругваецът стреля от въздуха, но неточно в аут.

Витоло направи много добър пробив в 17-та минута, след което подаде към Коке, но той стреля много слабо и Марк-Андре тер Стеген нямаше проблеми и улови топката.

Даниел Алвеш пробва да изненада Серхио Рико с далечен удар в 30-та минута, но топката премина встрани от вратата на Севиля.

Барселона остана с човек по-малко на терена в 36-та минута, когато Хавиер Масчерано задържа Кевин Гамейро за фланелката и бе изгонен с директен червен картон от съдията Дел Серо Гранде.

Евер Банега стреля от фаул в 38-та минута, но Марк-Андре тер Стеген се намеси блестящо и изби топката в корнер.

Барселона пропусна добра възможност да поведе в резултата в 44-та минута, когато Иван Ракитич центрира от корнер в наказателното поле на Севиля, където Жерар Пике стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Севиля започна много активно второто полувреме и бе близо до това да поведе в резултата в 50-та минута Евер Банега стреля от границата на наказателното поле на Барселона, Жерар Пике успя леко да докосне топката, която след това се отклони в десния стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Луис Суарес получи контузия в 55-та минута и бе заменен принудително от Рафиня Алкантара. Уругвайският футболист изпитваше сериозна болка и не успя да сдържи сълзите си. Най-вероятно Суарес е получил частично разкъсване на мускул на крака.

Пред Гжегош Криховяк се откри много добра възможност в 65-та минута, но ударът му бе блокиран от Серхио Бускетс и топката излезе в корнер.

Лионел Меси стреля от фаул в 76-та минута, но Серхио Рико спаси без никакви затруднения.

Съдията Дел Серо Гранде изгони с директен червен картон Евер Банега във втората минута на добавеното време на редовните 90 минути. Лионел Меси пусна много хубав извеждащ пас към Неймар, който бе фаулиран от Банега, а аржентинецът бе последен в защитата на Севиля и бе изгонен с директен червен картон.

Лионел Меси стреля от фаул в третата минута на добавеното време, но Серхио Рико демонстрира добър рефлекс и изби топката в корнер.

Така редовните 90 минути завършиха 0:0 и се стигна до продължения.

Барселона поведе в 97-та минута, когато Лионел Меси с невероятен пас намери Жорди Алба в наказателното поле на Севиля, а той с едно докосване отклони топката във вратата на Серхио Рико, който този път нямаше какво да направи.

Лионел Меси отправи нов хубав удар в 102-та минута, но Серхио Рико спаси.

Две минути по-късно Неймар центрира от фаул в наказателното поле на Севиля, където Жерар Пике бе изпуснат от защитниците и стреля с глава, но Серхио Рико се намеси блестящо и изби топката в корнер.

Даниел Алвеш отправи много мощен далечен удар в 105-та минута, но Серхио Рико отново демонстрира рефлекса си и изби.

Коке отправи слаб удар в 110-та минута и Тер Стеген спаси.

Барселона пропусна невероятна възможност да реши всичко в мача в 118-та минута, когато Андрес Иниеста сложи топката на главата на Неймар, който стреля, но Серхио Рико плонжира и спаси.

В първата минута на добавеното време на второто продължение Даниел Карисо фаулира грубо Лионел Меси и получи жълт картон. След това португалецът си позволи да отправи реплика към съдията, а Дел Серо Гранде го изгони за втори жълт картон и Севиля завърши мача с 9 играчи на терена.

Барселона вкара втори гол в третата минута на добавеното време на второто продължение. Лионел Меси пусна отличен пас към Неймар, който отблизо не пропусна да вкара и да оформи крайния резултат в срещата.

Така Барселона спечели Купата на Краля за 28-и път в своята история.