Барселона допусна изненадваща загуба с 3:4 при домакинството си на Реал Бетис от 12-ия кръг на Примера дивисион. Лионел Меси се завърна в игра за каталунците и отбеляза два гола, но севилци се поздравиха с крайния успех в мача и нанесоха втора загуба на „блаугранас“ от началото ан сезона.

Бетис започна много силно мача и още в 4-та минута Хоакин Санчес комбинира с Джовани Ло Селсо, който навлезе в наказателното поле на Барселона, но в последния момент бе затворен от Жерар Пике, който блокира удара му.

Малком направи добър пробив в 5-та минута, който бе завършен с удар, но встрани от десния стълб на вратата на Пау Лопес.

Хоакин пусна отличен пас към Ло Селсо в наказателното поле на Барселона, а аржентинецът бе сам срещу Тер Стеген, но стреля неточно над напречната греда в аут.

Бетис поведе в резултата в 20-та минута, когато гостите организираха отлична контраатака. Уилиам Карвальо пусна перфектен пас към Жуниор Фирпо, който финтира Серхи Роберто и вкара топката във вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Барселона можеше бързо да изравни резултата. В 25-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Бетис, Клеман Ленгле отправи много опасен удар, но Пау Лопес успя да спаси и да избие в корнер.

Бетис можеше да удвои своята преднина в 30-та минута. Кристиан Тейо отправи много опасен удар, но Тер Стеген спаси.

Реал Бетис удвои своята преднина в 34-та минута. Гостите организираха нова много добра контраатака. Кристиан Тейо подаде към Хоакин Санчес, който бе оставен непокрит в наказателното поле и вкара топката във вратата на Тер Стеген.

Севилци направиха нова добра атака в 40-та минута, а Лорен стреля от границата на наказателното поле на Барселона, но встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Барселона започна много активни през второто полувреме и можеше да вкара още в 46-та минута, когато Артуро Видал отправи опасен удар от границата на наказателното поле на Бетис, но Пау Лопес спаси. Две минути по-късно Лионел Меси стреля от границата на наказателното поле на Бетис, но встрани от десния стълб на вратата на Лопес.

Луис Суарес получи добър извеждащ пас в 58-та минута, след което стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Пау Лопес.

Реал Бетис можеше да вкара трети гол в 64-та минута, когато Кристиан Тейо навлезе в наказателното поле на Барселона, след което стреля, топката рикошира в крака на Жорди Алба, след което премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Съдията Антонио Лаос свири дузпа за Барселона в 66-та минута, когато Кристиан Тейо събори Жорди Алба в наказателното поле на Бетис.

Лионел Меси реализира наказателния удар, като прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Пау Лопес в 68-та минута и намали пасива на Барселона. 

Карлес Аленя отправи далечен удар в 70-та минута, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Пау Лопес.

Реал Бетис успя да вкара трети гол в 71-та минута. Кристиан Тейо проби отдясно, след което подаде към Джовани Ло Селсо, който стреля, Тер Стеген не застана добре, не успя да спре топката, тя премина над ръцете му и влетя във вратата му.

Барселона отново намали пасива си в 79-та минута, когато Лионел Меси пусна перфектен извеждащ пас към Мунир Ел Хадади, който след това изведе Артуро Видал на празна врата и чилиецът не пропусна да вкара.

Барселона завърши мача с човек по-малко, след като Иван Ракитич бе изгонен за втори жълт картон в 81-та минута.

Марк-Андре тер Стеген направи много добро спасяване в 83-та минута.

Само няколко секунди по-късно Бетис вкара четвърти гол. В 83-та минута Жуниор пусна перфектен пас към Серхио Каналес, който отблизо прати топката във вратата на Тер Стеген.

Барселона можеше да вкара трети гол в 89-та минута, когато Луис Суарес центрира и насочи топката към Артуро Видал и Жерар Пике, но защитника взе топката от главата на чилиеца и стреля в аут.

Барселона успя да вкара трети гол във втората минута на добавеното време на мача, когато Артуро Видал направи двойно подаване с Лионел Меси и аржентинецът не пропусна да се разпише за втори път във вратата на Пау Лопес. Съдията Антонио Лаос прегледа ситуацията с ВАР и зачете попадението.

Барселона продължава да е лидер в класирането на Ла Лига с 24 точки, но е само на една пред втория и третия – Атлетико Мадрид и Алавес. Реал Бетис е дванадесети с 16 точки.

В следващия кръг Барселона гостува на "Уанда Метрополитано" на Атлетико Мадрид.