Барселона тотално си отмъсти на Селта Виго за поражението по-рано през сезона. Тимът на Луис Енрике буквално разсипа опонента си на „Камп Ноу“ с 6:1 в мача от 24-ия кръг на Примира дивисион. Големите звезди за поредна вечер се оказаха Неймар, Лео Меси и Луис Суарес, като последните двама бяха главните действащи лица. Суарес завърши срещата с хеттрик, който бе оформен по куриозен начин след дузпа, от която Меси записа асистенция. Аржентинецът завърши срещата с общо две голови подавания и попадение от пряк свободен удар, а от триото Неймар е с най-скромен актив – попадение и асистенция. Иван Ракитич пък бе човекът, който също влезе сред голмайсторите за „блаугранас“.

Срещата имаше сравнително равностойно начало, като беше ясно, че гостите ще приемат играта по-дълбоко в половината си и ще търсят контраатаки. Барса пропусна две възможности рано-рано, като още в 12-ата минута Меси стреля покрая вратата, а три след него Неймар предизвика никак нелошо сапсяване от вратаря Серхио Алварес. В 24-ата пък гостите отвърнаха с чудесен пробив на Карлес Планас, който шутира към вратата и видя как Клаудио Браво закачи топката съвсем леко, за да я извади в корнер.

Така се стигна до 28-ата минута, в която Барса получи пряк свободен удар на около 25 метра от вратата. Меси изпълни по чудесен начин над стената и прати кълбото право в горния ляв ъгъл – 1:0.

Четири минути преди края на полувремето Селта се върна в мача чрез дузпа, която ще тежи на съвестта на Жорди Алба. Джон Гуидети не трепна въпреки отговорността и рализира с шут в десния ъгъл – 1:1.

Малко след тази ситуация Луис Суарес имаше идеална възможност да възстанови преднината на Барса, но не го стори и така първата част приключи при равенство. Оттам нататък последва пълен рецитал на каталунците, които го стартираха с греда на Суарес в 47-ата минута.

Знаците за гостите не бяха никак добри и в 60-ата те отново се намериха с пасив в резултата. Меси и Суарес по чудесен начин разиграха пред наказателното поле, за да може аржентинецът да копне към нахлуващия на скорост съотборник, а уругваецът отвъздуха прехвърли вратаря за 2:1

Четвърт час преди края Меси слаломира покрая четирима-петима съперници, които събра около себе си и пусна към пробиващия през центъра Неймар. Той поведе топката малко дълго, но успя да финтира вратаря, след което я продължи успоредно на голлинията, а Суарес бе на място, за да я бутне в мрежата.

В 81-ата минута дойде и най-любопитният миг в срещата, когато Барса на свой ред получи дузпа. Лео Меси като щатен изпълнител застана зад топката и се засили, но вместо да стреля, пусна пас надясно към Суарес, който налетя от втора позиция пред изненаданите погледи на защитниците и оформи хеттрика си.

След този гол гардът на Селта тотално се свлече и последваха нови два шамара. В 84-ата минута Суарес получи отляво и търпеливо изчака включването на Иван Ракитич през центъра, след което го намери с идеален пас по въздуха. Хърватинът дори не трябваше да укротява кълбото, за да нанесе прехвърлящ изстрел – 5:1.

В продължението уругваецът записа и другата си асистенция, като този път адресатът беше Неймар. Домакините хванаха Селта на контраатака, като Ракитич намери Суарес отдясно, а той метна дълъг пас за Неймар на другия фланг. Бразилецът се измъкна сам срещу вратаря и също успя да копне топката над него за крайното 6:1.

По този начин тимът на Луис Енрике съхрани преднината си от 3 точки пред Атлетико Мадрид – 57 срещу 54 – като шампоните все още имат мач по-малко. За селта това беше четвърти пореден шампионатен двубой без успех и логично тимът остава 8-и с 35 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS