Барселона записа поредна победа в испанската Примера дивисион, след труден успех над Селта Виго в 29-я кръг. Барса победи при гостуването с гол на Жереми Матийо в 73-ата минута. С успеха каталунците вече имат 71 точки в актива си и водят с 4 на втория Реал Мадрид. Селта пък не успя да се възползва от шансовете, които имаше в двубоя с Барселона и остава с 35 в актива си на 11-о място във временното класиране.

Домакините застрашиха вратата пазена от Клаудио Браво в 11-ата минута, когато Хоакин Ларивей получи удобен пас в наказателното поле и стреля, но ударът му нямаше достатъчно сила. Браво бе нащрек и реагира навреме. Две минути по-късно Лео Меси блесна с поредната си чудесна самостоятелна акция, преодоля двама защитници и стреля, но стражът на домакините Серхио Алварес спаси вратата си. Неймар опита да направи добавка, но изстрелът му мина край дясната греда.

Селга Виго продължи да поглежда към вратата на Барса, като в 29-ата минута Майкъл Крон-Дели опита да изненада Клаудио Браво с шут от далеч, а топката прелетя над вратата. Малко преди почивката Фабиан Орелана успя да вкара топката в мрежата на Браво, но бе отсъдена засада.

Четири минути след почивката дойде един от най-интересните моменти в двубоя, когато Неймар реализира за гостите, но реферът не призна попадението, отсъждайки засада, каквато в случая нямаше. Неймар протестира, но един от помощниците на главния съдия бе категоричен.

Домакините на свой ред пропуснаха добър шанс в 55-ата минута, когато Нолито получи хубав пас в наказателното поле и стреля, но край лявата греда.

Барселона натисна в следващите минути в търсене на гол и в 61-ата Луис Суарес пробва мерника си от границата на наказателното поле, но изстрелът бе отразен от Алварес, а седем минути по-късно Шави напредна и стреля, но вляво от вратата на Селта.

Барса все пак успя да поведе в 73-ата минута, когато Жереми Матийо бе на точното място в наказателното поле на домакините, за да засече хубаво центриране на Шави и да вкара топката в мрежата за 1:0 в полза на каталунците.

До края Селта не успя да промени резултата, а в 88-ата минута чилиецът Фабиан Орелана бе изгонен за неспортсменско поведение, защото хвърли трева по Серхио Бускетс, а реферът му показа червен картон. Бускетс пък отнесе жълт картон за забавяне на играта.

В добавеното време пък Лео Меси пропусна да се разпише, като преодоля защитата на домакините и стреля, но топката прелетя на край гредата.