Ливърпул разби с 4:0 Барселона в контролна среща, която се игра на стадион „Уембли“. Три от попаденията за мърсисайдци паднаха през второто полувреме. Много от играчите на каталунците записаха първи минути от началото на подготовката.

Мачът между Ливърпул и Барселона беляза втората най-голяма посещаемост на двубой на „Уембли“ - над 89 хиляди зрители.

Ливърпул поведе още в 15-та минута. Мърсисайдци се възползва от грешка на Арда Туран в средата на терена, след което организираха много светкавична контраатака и Садио Мане не пропусна да вкара.

Барселона можеше да изравни резултата в 23-та минута, когато Луис Суарес пусна отличен извеждащ пас към Лионел Меси, който се измъкна от Емре Джан и излезе сам срещу Симон Миньоле, след което стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Ливърпул.

Арда Туран на два пъти можеше да изравни резултата в 29-та минута, но първият му удар бе отразен от Миньоле, а при добавката с решаваща намеса се отличи Джеймс Милнър, който изчисти в корнер.

Филипе Коутиньо направи много добро отиграване в 32-та минута, когато отправи хубав диагонален удар, но над напречната греда в аут.

Луис Суарес пусна отличен пас към Лионел Меси, който стреля, но Миньоле спаси.

Луис Суарес изскочи сам срещу Миньоле в 41-та минута, но уругваецът отново пропусна да се разпише, а белгийският вратар сапси.

Садио Мане направи невероятен пропуска в добавеното време на първата част, когато след бърза контраатака излезе сам срещу Марк-Андре тер Стеген, но не се разписа.

Ливърпул удвои преднината си в 47-та минута, когато Жереми Матийо допусна много груба грешка пред наказателното поле на Барселона. Садио Мане центрира в наказателното поле на каталунците, а Хавиер Масчерано бе притиснат от Джордан Хендерсън и аржентинецът си отбеляза автогол.

Серхио Бускетс допусна много груба грешка в 48-та минута, когато топката му бе отнета, а Дивок Ориги излезе сам срещу Клаудио Браво и не пропусна да се разпише за 4:0.

Роберто Фирмино можеше да вкара четвърти гол в 52-та минута, когато мърсисайдци организираха много бърза контраатака, но бразилецът стреля в аут.

Ливърпул организира нова много добра атака в 71-та минута, когато завърши с удар на Садио Мане, но в аут.

Мунир Ел Хадади бе близо до това да порази целта в 74-та минута, но пропусна.

Ливърпул вкара четвърти гол в продължението на мача, когато Груич с голяма доза късмет с глава изпрати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Клаудио Браво.