Доста футболисти и въобще спортисти имат интересни ритуали преди мач или състезание.

Някои по религиозни причини, други от суеверие.

Всички обаче целят да привлекат на помощ добрия късмет и духовна сила.

Ето няколко футболисти и техните любопитни ритуали преди мач:

Сеск Фабрегас

Испанецът има навикът да целува пръстен, подарен от съпругата му. Фабрегас целува пръстенът четири пъти и го оставя в съблекалнята като вярва, че това му носи късмет. Целува пръстена точно четири пъти, защото четири е любимото му число.

Уейн Рууни

Футболистът на Евертън яде не нещо друго, а зърнена закуска преди мач. Рууни твърди, че това не е някакъв тип суеверие, но не изневерява на предпочитанията си.

Неймар

Бразилецът винаги води кратък разговор с баща си и отправя молитва преди мачовете си. Вярва, че това му носи късмет.

Джон Тери

Бившият капитан на Челси винаги сяда на една и съща седалка в автобуса, която носи екипа на "сините" от Лондон.

Признава, че при успех в даден мач, за следващия се старае да повтаря това, което е направил при предишния. В миналото използва едни и същи футболни кори години наред преди да ги загуби.

Тибо Куртоа

Вратарят на Челси също има някои странни ритуали. По неговите думи влиза в определено време на стадиона, след това изпраща съобщение на приятелката си. Влиза в банята, прави си селфи, което праща на четирима свои приятели в Белгия. А преди да излезе на терена мокри върховете на пръстите на ръкавиците си.

Гари Линекер

Бившият английски футболист никога не рита топката към вратата докато загрява, защото смята, че трябва да запази най-доброто от себе си за мачовете. Мислел, че ако вкара гол по време на загрявката, ще пропилее шанс за попадение по време на срещата.

Луис Суарес

Уругвайският ас на Барселона целува татуировките с имената на децата си на китките си преди мач. Така празнува и головете си, когато отбележи по време на даден двубой.