Отборът на РБ Лайпциг стартира подобаващо новата кампания в Бундеслигата, записвайки успех с 3:1 като домакин срещу Майнц. 

В отсъствието на напусналия в посока Челси Тимо Вернер, момчетата на Юлиян Нагелсман не показаха, че липсата на огнева мощ определено няма да е проблем през този сезон. След активно начало беше отсъдена дузпа за "биковете", а шведът Емил Форсберг не сбърка за 1:0. Само 4 минути по-късно таранът Юсуф Полсен се възпозлва от подаване на Дани Олмо, за да направи резултата 2:0 на почивката. 

Веднага след рестарта обаче гостите намалиха. Робин Куасон намери добре стрелеца Жан-Филип Матета, който в 48-та минута преодоля Петър Гулачи за 2:1. 

Радостта на момчетата на Аким Биерлорцер обаче не продължи дълго. Само 3 минути бяха необходими на Лайпциг да си върне преднината от двет попадения, като автор на гола беще Амаду Хайдара. 

До края на срещата момчетата на Нагелсман профукаха още половин дузина шансове за 4-ти гол, като с впечатление с изявите си направи и корейската резерва Хи-Чан Хуанг.