Отборът на Леванте записа гръмка победа с 4:2 в гостуването си на Райо Валекано в последен двубой и за двата тима за сезон 2021/2022 в испанската Ла Лига.

Въпреки този успех обаче „жабарите“ изпадат от елита на страната. Тимът на Алесио Лиши остава на предпоследното 19-о място с 35 точки. Райо Валекано пък завърша кампанията на 12-а позиция с 42 точки в актива си.

Иначе домакините поведоха с гол на Алваро Гарсия в 15-ата минута, но Леавнте направи пълен обрат още до почивката. Гонсало Мелеро изравни в 26-ата, а Рожер Марти даде аванс на гостите в 44-ата минута. В добавеното време на първата част пък Мелеро вкара и трети гол за своя тим.

След час игра Райо получи право да изпълни дузпа за нарушение на Енис Барди срещу Бебе. Зад топката застана Сержи Гуардола, който намали изоставането до 2:3. Секунди преди дузпата пък гол на Хосе Луис Моралес за гостите бе отменен след проверка със системата ВАР.

Леванте оформи пък крайния резултат в 76-ата минута, когато точен беше Коке.

По този начин Райо приключва кампанията с три поредни загуби, докато Леванте си гарантира, че няма да завърши на последната позиция, на която ще бъде Алавес.