Леванте се наложи с убедителното 4:1 над Гранада като гост и взе важни три точки в битката за оцеляване в Ла Лига. С победата Леванте събра 25 точки от 32 мача, колкото има пред тях и Алавес като двата отбора са на последните две места в класирането.

Домакините от Гранада, които също са застрашени от изпадане, останаха с 10 души в 54-ата минута, след като Херман Санчес получи червен картон. След три поражения в последните пет мача Гранада е на 16-о място в подреждането с 29 точки. Червеният картон беше показан в комбинация с дузпа за гостите, която беше реализирана от Хосе Луис Моралес. Алекс Коладо вкара за тях почетния гол в 92-ата минута, но веднага след това бившият нападател на Реал (Мадрид) Солдадо възстанови разликата от три гола.

Леванте добави петата си победа за сезона при визитата си на Нуево Лос Карменес, възползвайки се от попаденията на Дани Гомес, Моралес, Микаел Мелса и на Роберто Солдадо в 95-ата минута.

Леванте започна по-активно мача и още преди първото попадение, паднало в 17-ата минута, на два пъти Хосе Луис Моралес се размина с гол. Пак той беше най-активен по крилото и подаде на Дани Гомес за 0:1. До края на първата част ветеранът в редиците на Гранада Серхио Ескудеро изстреля снаряд от фаул, но топката се отби в горната греда.

Второто полувреме беше тотално под контрола на Леванте, но и всяко събитие там леше в ущърб на Гранада, което способства за успеха на гостите.