Леванте надви с 2:1 като гост Реал Мадрид в мач от 21-ия кръг на испанската Ла Лига.

Още в осмата минута „жабчетата“ бяха улеснени от червения картон на Едер Милитао, който спря непозволено Леон и главният арбитър Давид Медие го изгони след преразглеждане с ВАР.

Въпреки численото си предимство, възпитаниците на Пако Лопес се оказаха изоставащи в резултата, след като Марко Асенсио изведе „кралския клуб“ напред в 13-ата минута.

До почивката обаче Леванте успя да изравни чрез Моралес, а Марти заби победното попадение през втората част.

Стражът на „лос бланкос“ Тибо Куртоа пък се отчете със спасена дузпа през второто полувреме.

По този начин „белия балет“ остава на втората позиция с 40 точки, на 7 зад Атлетико Мадрид, който обаче е с 2 двубоя пасив.

Леванте от своя страна вече е девети с 26 пункта от 20 срещи.


В 6-ата минута Азар подхвана контраатака през центъра, при която напредна над 20 метра и пусна подаване вляво на Бензема в наказателното поле, който стреля от малък ъгъл, но Айтор спаси.

В 8-ата минута Леон се измъкна сам срещу вратата на "лос бланкос", Едер Милитао го спря непозволено в гръб и след преразглеждане с ВАР реферът му вдигна червен картон, след като първоначално санкцията бе жълт.

5 минути по-късно обаче шампионите отговориха на тежкия удар. Тони Кроос намери с магистрален пас от собствената си половина на скорост Марко Асенсио, който проби през дясната зона и простреля в далечния ъгъл Айтор за 1:0.

В 27-ата минута Асенсио получи зад отбраната с гръб към вратата, обърна се фронтално, но опитът му за гол бе нескопосан и слаб.

5 минути след това обаче Моралес възстанови паритета. Той бе намерен от Мирамон с центриране от десния фланг на втората греда и от ждроп засече по приказен начин в левия ъгъл на безпомощния Куртоа за 1:1.

В 53-ата минута Бензема се озова на чудесна стрелкова позиция, благодарение на Кроос, но французинът се подхлъзна в последния момент и не успя да нанесе опасен удар по диагонала от малкото наказателно поле.

В 63-ата минута "жабчетата" получиха правото да изпълнят дузпа след намеса на ВАР при фаул на Винисиус срещу Клерк в пеналтерията, но изпълнението на Марти в левия ъгъл бе парирано от Тибо Куртоа и равенството се запази.

В 78-ата минута Барди отклони към Марти след късо изпълнение на ъглов удар и вторият засече от воле в десния ъгъл на Куртоа - 1:2.


Реал Мадрид: Куртоа, Одриосола, Милитао, Варан, Менди, Кроос, Каземиро, Модрич, Асенсио (Арибас 82'), Бензема (Диас 82'), Азар (Винисиус 59')

Резерви: Лунин, Чуст, Алтубе, Марсело, Арибас, Бланко, Иско, Диас, Винисиус

Старши треньор: Давид Бетони

 

Леванте: Айтор, Мирамон, Постиго, Дуарте, Клерк, Мелеро, Радоя, Малса (Рочина 59'), Моралес, Марти, Леон (Барди 59')

Резерви: Коке, Карденяс, Сон, Тоно, Робер, Барди, Весо, Рочина, Гомес, Коке, Севикян

Старши треньор: Пако Лопес

 

Стадион: "Алфредо ди Стефано"

Главен съдия: Давид Медие