Леванте нанесе шумен удар по шампионските амбиции на Атлетико Мадрид, побеждавайки с 2:0 "дюшекчиите" на "Уанда Метрополитано" в мач от 24-ия кръг на Ла Лига. Головете бяха дело на Хосе Луис Моралес през първата част и на Хорхе де Фрутос в последните секунди на срещата.

Това е втори път в рамките на три дни, в които възпитаниците на Пако Лопес спъват "лос рохибланкос", след като в сряда в отложен двубой от шампионата двата състава завършиха 1:1 на "Сиудат де Валенсия".

Така момчетата на Диего Симеоне вече са само с 6 точки преднина пред Реал Мадрид при равен брой изиграни мачове.


В осмата минута Хосе Моралес пропусна от удобна позиция в наказателното поле, изпращайки топката вдясно от очертанията.

В 31-ата минута Кондогбия изгуби топката на границите на наказателното поле и Хосе Луис Моралес се възползва по най-добрия начин, шутирайки без подготовка. Коженото кълбо се отклони в двама души на Атлетико и влетя по неспасяем начин във вратата на Ян Облак.

В 58-ата минута Луис Суарес изпълни пряк свободен удар от далечна дистанция, намирайки дупката в стената, но удари дясната греда, която спаси гостите.

Секунди след това Жоао Феликс бе намерен от Йоренте чрез центриране от десния фланг в наказателното поле, но Карденас скъси моментално дистанцията до португалеца и спаси.

В 61-ата минута Суарес намери Маркос Йоренте, който се извиси в пеналтерията, но опитът му за гол мина над напречната греда.

6 минути по-късно Феликс нанесе осмия удар в очертанията за „лос рохибланкос“, след подаване от дясното крило, шутирайки с десния крак, но право в Карденас.

В 84-ата минута Йоренте изсипа в наказателното поле от фаул и Дембеле отправи удар с глава, но високо над очертанията.

Две минути по-късно Лемар би свободен удар с левия крак, но отново Карденас бе непробиваем и хвана без проблем.

В 92-ата минута Лемар бе на косъм да изравни с прецизен шут по земя в десния ъгъл, но Карденас демонстрира фантастичния си рефлекс и спаси трите точки за тима си.

В последните секунди гостите вкараха второ попадение. Хорхе де Фрутос уцели празната врата почти от центъра, тъй като Ян Облак се бе включил при корнер за домакините, след който обаче не просто не произлезе нищо, а Маркос Йоренте сбърка фатално пас и така бе осъществена контраатаката за гола.