Лас Палмас спря негативната серия от поредни загуби, след като стигна до равенство 2:2 при гостуването на Реал Сосиедад на „Аноета“ от 13-ия кръг на Примера дивисион. Ремито е първо за Лас Палмас в последните 18 мача. Лас Палмас прекъсна серия от осем поредни загуби в испанското първенство.

Реал Сосиедад започна силно мача и в 12-та минута Давид Сурутуса отправи хубав удар, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Раул.

Лас Палмас поведе в резултата в 21-та минута, когато Лоик Реми се пребори за топката в наказателното поле на Реал Сосиедад и стреля, но ударът му бе спасен от Херонимо Руи, след което при добавката Тана с глава вкара кълбото във вратата му.

Реал Сосиедад успя да изравни резултата в 31-та минута, когато Аднан Янузай пусна отличен извеждащ пас към Уилиан Жозе, който изскочи сам срещу Раул и вкара.

Уилиан Жозе стреля опасно с глава в 61-та минута, но изпрати топката встрани от десния стълб на Раул.

Реал Сосиеда направи пълен обрат в 62-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Лас Палмас Лемос не успя да изчисти топката с глава и я изпрати в краката на Аднан Янузай, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Раул.

Лас Палмас успя да изравни резултата в 67-та минута, когато Херонимо Руи излезе до границата на наказателното поле и изчисти топката с глава, но я изпрати в краката на Джонатан Виера, който с точен далечен удар вкара в опразнената врата.

Лас Палмас можеше да стигне до победата в 88-та минута, когато Лоик Реми бе изведен на много добра позиция и стреля, но топката се спря в десния стълб.

Херонимо Руи направи решаващо спасяване в 90-та минута, когато отрази удара на Лоик Реми.

Реал Сосиедад завърши мача с човек по-малко, след като Алваро Одриосола бе изгонен за втори жълт картон в добавеното време на срещата.

Реал Сосиедад е седми във временното класиране с актив от 19 точки, докато Лас Палмас е предпоследен със 7 точки.