Бетис постигна много ценна победа с 3:0 като гост на Валенсия на "Местайя" от 36-ия кръг на Ла Лига. Севилци прибавиха важни три точки в актива си, с които все още запазват теоритични шансове в битката за Шампионската лига. Успехът на гостите дойде след голове на Вилиан Жозе в 57-ата, Серхио Каналес в 88-ата и Борха Иглесиас в 90-ата минута.

Като цяло мачът не предложи голямо зрелище, а по-скоро бе нервен и с малко положения пред двете врати. През първата част Серхио Каналес пропусна добра възможност за гостите, след като негов изстрел от фаул в 34-ата минута бе спасен от вратаря на съперника. В края на частта пък и вратарят на гостите направи блестящо спасяване след изстрел сглава отблизо на Брайън Хил.

Бетис обаче наложи волята си през второто полувреме. Първо в 57-ата минута Каналес изведе Вилиан Жозе в наказателното поле, бразилецът финтира и с удар в близкия ъгъл отбеляза за 0:1.

След това в 88-ата минута след продължителна атака Хуанми успя да върне топката към нахлуващия от задна позиция Серхио Каналес, който с мощен шут удвои преднината на своя тим.

В 90-ата минута гостите окончателно сломиха съпротивата на своя съперник с трето попадение. Хуанми подаде за Борха Иглесиас, който засече топката във вратата за крайното 0:3.

Така Бетис събра актив от 61 точки и заема 5-ото място в класирането, като е само на 3 точки зад 4-тия Атлетико Мадрид, който обаче е с мач по-малко. Валенсия остава в златната среда на 10-ото място с 44 точки.