Барселона сам си направи мача труден, но все пак постигна изключително сладък драматичен обрат от 1:2 до 3:2 при гостуването на Райо Валекано от 11-ия кръг на Ла Лига. В герой за „блаугранас“ отново се превърна Луис Суарес, който вкара два от трите гола. Именно уругваецът даде аванс на каталунците в началото на двубоя. След това Райо Валекано изравни с гол на Поцо, а Гарсия даде аванс на столичани. Усман Дембеле изравни в 87-та, а Луис Суарес донесе победата за Барселона с попадение в 90-та минута.

Барселона поведе в резултата в 11-та минута. Иван Ракитич пусна пас от дълбочина към Жорди Алба, който овладя топката, след което подаде на Луис Суарес, а той отблизо не пропусна да вкара във вратата на Алберто Гарсия.

След това играчите на Барселона свалиха много сериозно оборотите и предадоха инициативата на съперника, който постепенно започна да създава сериозно напрежение пред вратата на Марк-Андре тер Стеген.

Раул де Томас комбинира в 31-та минута с Хосе Поцо, който стреля в аут.

Райо Валекано изравни резултата в 35-та минута, когато Хосе Поцо стреля от дъгата на наказателното поле на Барселона, топката срещна левия стълб на вратата на Тер Стеген и влетя в мрежата му.

Барселона можеше бързо да върне своя аванс в мача. В 40-та минута Рафиня Алкантара направи двойно подаване с Луис Суарес, след което уругваецът стреля от границата на наказателното поле на Райо Валекано, а топката се спря в левия стълб на вратата на Алберто Гарсия.

Барселона изтърва изключително чисто положение в 50-та минута. Серхи Роберто изведе Рафиня Алкантара сам срещу Алберто Гарсия, но ударът на бразилеца бе безкрайно неточен.

Райо Валекано организира много добра атака в 52-та минута. Ембарба бе изведен сам срещу Тер Стеген, но вратарят на Барселона успя да спаси.

Рафиня Алкантара бе сменен в 53-та минута от Усман Дембеле.

Райо Валекано обърна Барселона в 57-та минута. Ембарба центрира в наказателното поле на гостите, където Раул де Томас бе изпуснат от Жерар Пике и стреля с глава, а топката се спря в левия стълб на вратата на Тер Стеген. След това отбитата топка попадна в Алваро Гарсия, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Филипе Коутиньо и Артур Мело бяха сменени в 67-та минута от Мунир Ел Хадади и Артуро Видал.

Барселона увеличи значително своя натиск в последния четвърт час от мача.

Мунир Ел Хадади комбинира с Луис Суарес в 80-та минута, който отправи лек удар и Алберто Гарсия спаси. Жорди Алба центрира в наказателното поле на Райо Валекано в 85-та минута, след което Луис Суарес стреля с глава, но ударът му не затрудни Алберто Гарсия, който направи рутинно спасяване.

Барселона успя да изравни резултата в 87-та минута. След центриране в наказателното поле на Райо Валекано, Жерар Пике свали топката с глава към Усман Дембеле, който с диагонален удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Алберто Гарсия.

Барселона стигна до пълния обрат в срещата в 90-та минута. Серхи Роберто центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Луис Суарес бе изпуснат и отблизо вкара топката във вратата на Алберто Гарсия.

Райо Валекано можеше да изравни резултата дълбоко в добавеното време на мача, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Барселона, Имбула бе изпуснат и стреля, но Марк-Андре тер Стеген спаси.

С тази победа Барселона събра актив от 24 точки и продължава да бъде лидер в Ла Лига. Атлетико Мадрид и Алавес делят второ-трето място, като имат по 20 точки, но баските са с мач по-малко. Райо Валекано е предпоследен в класирането с 6 точки.

В следващия кръг Барселона е домакин на Бетис.