Нападателят Кристиан Стуани е от огромно значение за своя отбор Жирона. Не е случаен фактът, че уругвайският футболист е най-влиятелният нападател в Европа.

От пристигането си по-миналото лято от Саутхемптън, уругвайският нападател е вкарал 49 гола с екипа на Жирона – 21 през миналия сезон и 18 през настоящия.

Стуани е чудовищна фигура с голямо измерение. Нито един играч от петте основни европейски първенства няма толкова голямо значение за своя отбор, отколкото Стуани.

Жирона е вкарал 33 гола през този сезон, 18 от които носят подписа на уругвайския футболист. Той е отбелязал 54,5% от головете на Жирона в Ла Лига.

За сравнение Лионел Меси е допринесъл 40,7% от попадения за Барселона през сезона. Аржентинецът е вкарал 33 гола от общо 81 отбелязани от отбора в Примера дивисион.

Във Висшата лига Глен Мъри има най-голям принос за своя отбор. Той е вкарал 11 гола за Брайтън, което прави 34,4% от головете на тима през сезона. Нападателят на Фулъм Александър Митрович е втори по значение във Висшата лига. Той е вкарал 10 попадения или 33,3% от головете на лондонския отбор през кампанията.

В Серия А най-значимите голмайстори са Андреа Петаня от СПАЛ – 12 гола или 42,9% от попаденията на отбора и Фабио Куалиарела от Сампдория - 22 гола или 41,2% от головете отбелязани от „моряците“ през сезона.

Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт е най-значимият нападател в Първа Бундеслига. Той е реализирал 17 гола или 30,4% от головете на отбора през сезона.

В Лига 1 най-значим е Радамел Фалкао със своите 12 гола или 38,7% от головете реализирани от Монако през сезона.