Вратарят на Реал Мадрид Тибо Куртоа описа какъв трябва да бъде перфектният играч с №1. 27-годишният белгийски национал направи това в Инстаграм в акаунта Futbolemotion. Той е категоричен, че оцеляват само вратарите с много силна психика. Освен това показва и голяма доза самочувствие.
 
Игра във въздуха - Аз
Повечето вратари в света предпочитат да боксират топката или да не излизат от рамката. В Белгия се работи много за излизането на вратарите от голлинията и затова сме научени да ловим сигурно топката. Доколкото знам, в Испания например, се набляга на избиването с юмруци вместо на ловенето. Има разлика, нали?! Игра като моята е резултат от увереност на какво си способен. 
 
Рефлекс - Ян Облак
Облак се справя много добре. Както и Тер Стеген. Виждал съм и двамата да отразяват доста сложни топки, които понякога отскачат преди това.
 
Ловкост - Синан Болат
С Болат от Антверпен играхме заедно в Генк. Никога не съм виждал такава скорост и мобилност. По телевизията не изглежда толкова впечатляващо, колкото в ежедневните тренировки. 
 
Игра с крака - Тер Стеген
Безспорно това е Тер Стеген. Приятно ме изненада този сезон и Алекс Ремиро от Сосиедад.
 
Игра 1:1 - Алисон
Вярвам, че съм доста силен в този компонент от играта на вратаря, но бих посочил Алисон - много е добър. Харесва ми и Тер Стеген - когато излиза коляното му е надолу, другият крак е изпънат. Това е стилът на немската школа, известен още и като училищен. 
 
Психология - Аз
Трудно е да се говори за психиката на другите вратари, така че ще поставя себе си. Сигурен съм, че всеки вратар, който играе на най-високо ниво, трябва да бъде силен психически, защото всички грешат.