Барселона продължава да бъде безпогрешен в представянето си в Ла Лига, след като спечели с 2:0 гостуването си на Малага от 28-ия кръг на испанското първенство. Головете за каталунците отбелязаха Луис Суарес и Филипе Коутиньо. Това е първото попадение за уругвайския нападател срещу Малага. „Блаугранас“ бе без най-голямата си звезда Лионел Меси, който поради лични причини отпадна в последния момент от състава на старши треньора Ернесто Валверде. Така Барселона вече 28 кръга е без загуба в Примера дивисион. 

Барселона имаще надмощие в мача от самото начало. В 13-та минута Луис Суарес бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Малага и стреля, но Роберто Хименес спаси.

Барселона поведе в резултата две минути по-късно. Жорди Алба направи перфектно центриране в наказателното поле на Малага, където Луис Суарес бе изпуснат от Игнаси Микел, засече топката с глава и я вкара в десния ъгъл на вратата на Роберто.

Ен-Несири се опита да изненада Марк-Андре тер Стеген с далечен прехвърлящ удар в 19-та минута, но германският вратар внимаваше и спаси.

Барселона организира много добра атака в 21-та минута. Самюел Умтити комбинира с Луис Суарес, който с едно докосване изведе Паулиньо, който стреля отблизо, от малък ъгъл, но в аут.

Барселона удвои своята преднина в 28-та минута. Усман Дембеле много добре финтира Федерико Рика, след което подаде към Филипе Коутиньо, който бе изпуснат от Роберто Росалес и бразилският футболист на каталунците с пета вкара топката във вратата на Роберто.

Малага остана с човек по-малко на терена, след като съдията Мартинес Мунуера изгони с директен червен картон Самуел Гарсия в 30-та минута. Гарсия влезе много грубо с бутоните напред в десния глезен на крака на Жорди Алба.

Иван Ракитич отне топката в 33-та минута, след което стреля от дъгата на наказателното поле на Малага, но встрани от левия стълб на вратата на Роберто.

Итура се пребори за топката в 36-та минута в наказателното поле на Барселона, след което я сложи на главата на Юсен Ен-Несири, който бе непокрит и стреля с глава, но неточно и встрани от десния стълб на вратата на Тер Стеген.

Меди Ласен отправи опасен удар в 39-та минута, но над напречната греда на вратата на Барселона.

Паулиньо комбинира в 42-та минута отлично с Филипе Коутиньо, а той отправи много хубав диагонален удар, но Роберто внимаваше и спаси.

Усман Дембеле отправи удар от въздуха в 48-та минута, но топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Роберто.

Барселона направи много сериозен пропуск в 55-та минута, когато Усман Дембеле сложи топката на главата на Самюел Умтити, който обаче нанесе слаб удар и Роберто спаси.

Серхи Роберто комбинира с Усман Дембеле в 65-та минута. Французинът стреля от границата на наказателното поле на Малага, но Роберто спаси.

Филипе Коутиньо отправи опасен удар от дистанция в 70-та минута, който Роберто спаси. Четири минути по-късно Жорди Алба отправи диагонален удар, но неточно и встрани от левия стълб на вратата на Роберто. Луис Суарес стреля от фаул в 76-та минута, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Малага.

Барселона направи нов много сериозен пропуск в 89-та минута, когато Луис Суарес и Филипе Коутиньо направиха двойно подаване, след което бразилецът излезе сам срещу Роберто, но в последния момент защитник на Малага успя да му избие топката и да му попречи да отправи удар.

След този успех Барселона продължава да е лидер в Примера дивисион със 72 точки. Атлетико Мадрид е втори с 61 точки, но и мач по-малко. Реал Мадрид е трети с 57 точки, а Валенсия е четвърти с 56 точки.