Реал Сосиедад нанесе първа загуба на Атлетико Мадрид този сезон след като ги надви с 2:0 на "Аноета". Мартин Йодегард откри в 58-ата минута, а три по-късно Начо Монреал подпечата успеха на футболистите от Сан Себастиан.

Първата интересна възможност беше за домакините. В 24-ата минута Александър Исак изведе чудесно Микел Оярсабал сам срещу Ян Облак. Вратарят на Атлетико обаче успя да избие топката с крак.

В 30-ата минута Коке стреля с глава, но топката профуча покрай вратата. 180 секунди по-късно Диего Йоренте, също с глава, нанесе изстрел, но топката отново не пожела да влезе във вратата, като прелетя над гредата. В края на полувремето Оярсабал игра с глава, но топката рикошира в бранител на Атлетико и излезе в корнер.

Новата звезда на столичани Жоао Феликс получи хубав пас от Киърън Трипиър в началото на второто полувреме, но стреля точно. Португалецът беше заменен в 56-ата минута, а на негово място се появи Анхел Корея.

Две минути по-късно домакините откриха резултата. Микел Мерино проби отляво и центрира към наказателното поле за Мартин Йодегард. Норвежецът се освободи и влезе в наказателното. След това стреля, топката рикошира и влезе във вратата на Облак за 1:0.

След още три минути, в 61-ата, „баските“ стигнаха и до второ попадение. Йодегард центрира в наказателното поле, където Исак стреля с глава, но Облак не успя да улови топката. Привлеченият от Арсенал Начо Монреал притича и реализира отблизо - 2:0. Играчите на Диего Симеоне протестираха за нарушение в атака, но съдията Матеу Лаос подмина ситуацията.

Облак получи и контузия вдадената ситуация и беше заменен от Антонио Адан.

В 75-ата Мигел Анхел Моя изби изстрел на Витоло. Така Атлетико загуби за първи път през сезона, но все пак остава на върха в Ла Лига с девет точки, преди отборите на Барселона и Севиля да са изиграли своите мачове. Реал Сосиедад пък се изкачва до шестата позиция със седем точки в актива си.

В следващия кръг футболистите от „Аноета“ гостуват на Еспаньол, а тези на Диего Симеоне приемат на „Уанда Метрополитано“ Селта Виго.