Хетафе продължава да е на дъното в Ла Лига. Поредна загуба бе регистрирана на собствен терен - 0:3 срещу Селта. Всички попадения паднаха през второто полувреме. Два пъти се разписа Санти Мина, а един гол добави Яго Аспас.

Хетафе и Леванте са единствените два отбора без победа до момента. Тимът на Кике Санчес Флорес е отбелязал само 3 гола и с нищожен актив от 2 пункта на дъното в таблицата. Селта се съвзе след пораженията от Елче и Севиля, като се изкачи на 14-та позиция, но не е въобще далеч от чертата.

Преди почивката двубоят беше равностоен. Селта обаче пое контрола над мача през второто полувреме. Сория отрази шут на Аспас девет минути след началото на втората част, но секунди по-късно гостите откриха резултата. Точен беше Санти Мина с глава. Ситуацията за Хетафе се влоши в 58-та минута, когато Яго Аспас бе изведен на добра позиция и не сбърка.

Не след дълго Джене влезе грубо в краката на Санти Мина и получи директен червен картон. Защитникът стигна пръв до топката, но не се спря навреме и изрита противниковия играч. Реферът Хуан Мартинес прегледа ситуацията с VAR и изгони Джене.

Всичко за домакините приключи в 73-та минута с втория гол на Санти Мина. Бившият футболист на Валенсия простреля Сория за крайното 3:0 в полза на галисийци.