Хетафе измъкна точка от гостуването си на Севиля от 21-ия кръг на Ла Лига. „Андалусийците“ поведоха чрез Луис Муриел в 72-ата минута, а попадение в третата минута на добавеното време на Анхел донесе точката на Хетафе.

Севиля остана на шестото място в таблицата с 33 точки, докато Хетафе с 28 излезе девети.

Първата по-интересна ситуация в срещата дойде в 25-ата минута, когато Амат Диедиу овладя много хубаво в наказателното поле, но бранител на Севиля изби. Две минути след това Севиля отвърна. Бен Йедер получи находчив пас и от близка дистанция засече, а топката премина опасно близо до левия стълб и като по чудо не се оплете в мрежата.

След почивката срещата се развиваше сравнително спокойно до 58-ата минута, когато Пабло Сарабиа имаше страхотен шанс. Той отклони с глава при едно центриране в наказателното поле, ала ударът му премина встрани от левия стълб.

Стражът на севилци Серхио Рико показа класа в 71-ата минута, когато направи впечатляващо спасяване при удар на Диедиу. Минута по-късно домакините поведоха. Сарабия получи отдясно и пусна пас по земя успореден на голлинията към Луис Муриел. За него остана само да засече за 1:0.

В 75-ата минута се разкри нова добра възможност пред андалисийци. В основата на положението бе Луис Муриел, чийто точен мерник обаче в тази ситуация не проработи.

Появилият се като резерва Евер Банега имаше разкошен шанс да затвори срещата в 86-ата минута, но изстрелът му бе избит от вратаря, който плонжира в десния ъгъл.

Хетафе все пак успя да изравни. В третата минута на добавеното време при центриране от центъра, Анхел излезе и засече в мрежата за 1:1. Севилци протестираха за фаул срещу вратаря, но претенциите им не бяха уважени.

В следващия кръг Севиля е гост на Ейбар, а Хетафе домакинства на Леганес.