Севиля се наложи над Виляреал с 2:1 на „Рамон Санчес Писхуан“ в двубой от 30-ия кръг на испанската Ла Лига. Рафа Мир даде аванс на андалусийците в 34-ата минута, а в първите минути от второто полувреме Пау Торес възстанови равенството за Виляреал. Победният гол бе реализиран дълбоко в добавеното време от Юсеф Ен Несири.

След този успех Севиля вече е на 12-о място във временното класиране в Ла Лига с актив от 38 точки, докато Виляреал остава шести с 47 пункта в актива си.

Двубоят започна с натиск от страна на Севиля. В 34-ата минута Сусо намери Рафа Мир, който елегантно завъртя топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Пепе Рейна, за да изведе своя тим напред в резултата. Джовани Ло Селсо бе намерен от свой съотборник на чиста позиция в наказателното поле на Севиля в 40-ата минута. Аржентинецът шутира, но покрай левия страничен стълб.

Николас Джаксън бе изведен зад гърба на отбраната на Севиля в 45-ата минута и реализира, но голът не бе зачетен заради засада след преразглеждане на ситуацията с помощта на VAR. В 54-ата минута Самуел Чукуензе бе изведен на чиста позиция срещу Марко Дмитрович и шутира в долния десен ъгъл на вратата. Стражът на Севиля показа добър рефлекс и успя да отрази. Йереми Пино центрира в наказателното поле на Севиля в 57-ата минута, а там някак си Пау Торес успя да бутне топката зад голлинията на вратата, пазена от Дмитрович, за да възстанови паритета.

Дълбоко в добавеното време на срещата Иван Ракитич центрира от корнер на втора греда, където Юсеф Ен Несири се извиси над всички и прати топката за втори път в мрежата на Виляреал, с което осигури и победата на своя тим, тъй като това бе последното действие в двубоя.