Отборът на Атлетик Билбао стигна до инфарктна победа с 2:1 над гостуващия тим на Гранада в мач от 26-ия кръг на испанската Ла Лига. Асиер Виалибре откри за „баските“ още в третата минута, но Хорхе Молина изравни в 78-ата. Късен гол в добавеното време на Алекс Беренгер дари домакините с трите точки, които изпуснаха и дузпа в 71-ата минута.

Домакините поведоха в резултата още след по-малко от 180 секунди минути игра, когато се разписа Асиер Виялибре. Той получи топката от Ойхан Сансет, обърна се добре и с хубав удар в обратния ъгъл откри.

Гостите опитаха да стигнат до равенството, като създадоха няколко дори ситуации, но Атлетик беше този, който можеше да отбележи нов гол. Влезлият като резерва Раул Гарсия обаче пропусна дузпа, след като вратарят Руи Силна отрази изстрела му.

Все пак Гранада стигна до изравняването седем минути след дузпата, като Антонио Пуертас качи топката на главата на Хорхе Молина, който не пропусна отблизо – 1:1.

На терена обаче се появи Алекс Беренгуер, който се оказа спасителя за Билбао в 91-ата минута. Топката бе центрирана в наказателното поле на Гранада, защитник на гостите не успя да изчисти по най-добрия начин, от което се възползва Беренгер, който с мощен изстрел донесе трите точки за своя тим.

Атлетик няма загуба в последните си осем мача във всички турнири. От началото на година тимът е изиграл 16 срещи и има две поражения, като и двете са от Барселона. ​С тази победа Атлетик събра актив от 33 точки и се намести на 8-ата позиция, докато Гранада е 10-и и със същия актив от точки. В следващия кръг „баските“ гостуват на Атлетико Мадрид, а Гранада приема Реал Сосиедад.   

FULL-TIME I A stoppage-time goal by @AlexBerenguerR ensures the Lions take home all three points.

Get in, lads‼️#AthleticGranada #AthleticClub 🦁 pic.twitter.com/joPRfocYk5

— Athletic Club (@Athletic_en) March 7, 2021