Реал Мадрид допусна нова грешна стъпка в борбата за титлата, след като завърши 1:1 при гостуването на Малага от 25-ия кръг на Примера дивисион.

Малага изпусна невероятна възможност да поведе в резултата в 19-та минута, когато Хуанпи излезе сам срещу Кейлор Навас, но стреля много слабо и вратарят спаси без никакви проблеми.

Домакините пропуснаха нова невероятна възможност в 21-та минута, когато Орта получи отличен извеждащ пас в наказателното поле на Реал Мадрид и излезе сам срещу Кейлор Навас, след което стреля, но над напречната греда в аут.

Реал Мадрид отговори в 24-та минута, когато Марсело подаде към Хесе, който бе изведен сам срещу Карлос Камени и стреля, но вратарят с крака успя да избие топката в корнер.

Реал Мадрид поведе в 33-та минута след гол от засада. Тони Кроос центрира в наказателното поле на Малага, където Кристиано Роналдо засече топката с глава и я изпрати в горния десен ъгъл на вратата на Камени. Португалецът обаче бе в положение на засада, която не бе маркирана.

Реал Мадрид получи дузпа в 34-та минута, когато Уелингтън спъна Кристиано Роналдо в наказателното поле на Малага и съдията Иглесиас Виянуева посочи бялата точка. Португалецът изпълни слабо наказателния удар и Камени успя да спаси, след като плонжира в левия ъгъл и парира шута.

Серхио Рамос изчисти топката от гол линията в 39-та минута.

Малага можеше да изравни резултата в 50-та минута, когато Хуанпи центрира в наказателното поле на Реал, където Начо насочи топката в собствената си врата, но Кейлор Навас спаси.

Кристиано Роналдо стреля опасно от фаул в 56-та минута, но Камени спаси.

Дуйе Чоп отправи опасен удар от разстояние в 59-та минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Малага успя да изравни резултата в 67-та минута, когато Уелингтън центрира в наказателното поле на Реал, където Албентоса бе оставен непокрит на втора греда и отблизо вкара за 1:1.

Малага можеше да направи пълен обрат в 75-та минута, но Кейлор отрази удара на Чарлес.

След това равенство Реал Мадрид събра актив от 54 точки и се намира на второ място във временното класиране, като изостават на девет зад лидера Барселона, който е с 63. С 54 точки е и третият Атлетико Мадрид, който обаче и с мач по-малко.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS