Атлетик Билбао изпусна победата при гостуването на Хетафе и мачът на „Колизеум Алфонсо Перес“ от 20-ия кръг на Примера дивисион завърши 2:2.

Баските вкараха страхотен гол, вратарят им успя да отрази и наказателен удар, но това не се оказа достатъчно, за да си тръгнат с трите точки.

Атлетик Билбао поведе с феноменален гол в 13-та минута дело на Иняки Уилямс. Аймерик Лапорт с дълго подаване намери нападателя, който бе навлязал в наказателното поле на домакините и със страхотен удар от въздуха разстреля Дамиан Мартинес.

Съдията Хил Мансано свири дузпа за Хетафе в 21-та минута за нарушение на Аймерик Лапорт.

Хетафе успя да изравни резултата, след като Хорхе Молина реализира наказателния удар.

Арбитърът Мансано свири нова дузпа в 47-та минута, този път за Атлетик Билбао, след като Франсиско Хосе Молинеро игра с ръка в наказателното поле на Хетафе.

Баските отново взеха аванс в двубоя, след като дузпата бе реализирана от Раул Гарсия в 48-та минута.

Съдията Мансано свири трета дузпа в срещата в 51-та минута за нарушение на Яго Ерерин срещу Молина.

Именно Молина изпълни наказателния удар, но Ерерин този път успя да спаси и да избие топката в корнер.

Хетафе все пак успя да изравни резултата в 74-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Атлетик Билбао Портийо свали топката с глава към Анхел, който отблизо не пропусна да вкара.

Яго Ерерин направи решаващо спасяване в 86-та минута, когато отрази удара на Анхел.

След това равенство Хетафе е на седмо място във временното класиране с актив от 27 точки, докато Атлетик Билбао е десети с 26.