Eспаньол постигна изключително важна победа в испанското първенство – 1:0 над директния съперник за оцеляване в елита Хетафе. Единственото попадение вкара опитният голмайстор Хоселу от дузпа в 38-ата минута, а с този резултат и двата отбора имат по 31 точки. Еспаньол обаче се придвижи на 18-о място с по-добри допълнителни показатели и свали Хетафе на предпоследната позиция.

Еспаньол не беше печелил в осем поредни срещи, но в крайна сметка техният наставник Луис Гарсия най-после се зарадва, а още повече и от мотивираната игра на своите хора. На другата скамейка Хосе Бордалас нямаше поводи за радост, след като беше назначен 24 часа преди срещата.

Домакините бяха по-активни през цялото време, но получиха дузпа заради игра с ръка на Карлес Аленя. Съдията Хосе Санчес се допита до колегите си от стаята за видеоповторения (ВАР), които му потвърдиха, че ударът на Мартин Брайтуайт е бил спрян с ръка.

След почивката Хетафе беше по-активен и можеше да изравни, но ударът с глава на Домингош Дуарте в 71-ата минута се спря в страничната греда.

 

БТА / Автор: Атанас Василев