Отборите на Еспаньол и Елче не излъчиха победител, след като завършиха 2:2 в мач от 11-ия кръг в испанската Ла Лига. В началото на срещата Пере Мия даде аванс на гостите. Еспаньол стигна до пълен обрат в резултата след попадения на Хави Пуадо и Мартин Брайтуейт, а Елче стигна до равенството посредством гол на Гонсало Верду в края на срещата.

Мачът започна с натиск на гостите от Елче. Лукас Бойе подаде по въздух за Пере Мия, който стреля с глава с откри резултата още в 11-ата минута.

След центриране в наказателното поле Мартин Брайтуейт се извиси над всички и отправи силен изстрел с глава, но топката премина покрай десния страничен стълб в 21-ата минута.

Експозито комбинира с Хави Пуадо, който изпревари няколко защитници и бутна топката във вратата на Елче – 1:1.

В 42-рата минута Паласиос получи директен червен картон, но след намесата на ВАР главният рефер Мунуера Монтеро отмени решението си и го замени с жълт картон, след като на повторение видя, че колумбиецът не беше последен в защитата на Елче.

Мартин Брейтеуйт направи пълен обрат за Еспаньол в 67-ата минута, когато засече от няколко метра ниско центриране на Оскар Хил. Това бе трето попадение за датчанина от началото на сезона.