Eспаньол постигна първа победа в Ла Лига за календарната 2022-а година или от осем мача във всички турнири. Синьо-белите от Барселона днес прекършиха с 2:0 на свой терен Хетафе и събраха 32 точки, с които се придвижват на 12-о място. Хетафе е на 15-о място с 27.

Предишната победа за хората на треньора Висенте Морено беше на 31-и декември 2021-а година срещу Валенсия. Еспаньол завърши в предишните си две домакинства наравно 2:2 с Барселона и 1:1 със Севиля, два доста по-стойностни отбора. И днес натисна от самото начало и поведе с два гола още до почивката.

Леандро Кабрера откри резултата в 17-ата минута, засичайки центриране на Тони Вилена от ъглов удар. Десет минути по-късно Ерик Кабако си вкара автогол, след като не успя да се ориентира при пробив и центриране на Сержи Дардер и прати топката в собствената си врата.

Шансовете на гостуващия отбор бяха много малко. Най-добрата възможност за отбора на Хетафе беше акция на Кабако след половин час игра, въпреки че ударът му не беше особено опасен и Диего Лопес спаси изстрела.