Отборът на Елче успя да стигне до изключително важна победа в битката си за оцеляване, след като надигра с минималното 1:0 гостуващия Леванте.

Единственото попадение отбеляза Лукас Бойе в 32-ата минута. Нападателят бе изведен отдясно в половината на гостите от Хосе Моренте, след което напредна добре, влезе в наказателното поле и с хубав удар намери далечния ъгъл на вратата за 1:0.

С този успех Елче събра актив от 30 точки и се измъкна от опасната зона, като вече заема 16-а позиция, но и с мач повече от отборите зад него. Леванте остава 12-и с 38 пункта.

В друг мач от кръга Реал Валядолид и Кадис не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 1:1.

Оскар Плано откри резултата за домакините в 14-ата минута, след като беше изведен в наказателното поле от Шон Вайсман и с хубав удар прати топката във вратата за 1:0.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

„Жълтата подводница“ обаче изравни в 64-ата минута, когато след центриране от корнер защитникът на Валядолид Хоакин Фернандес я отклони към вратата си, след което Маркос Мауро стреля, вратарят Роберто Хименес блокира, но Хуан Кала успя да добута топката във вратата му отблизо за крайното 1:1.

След това равенство Валядолид остава в опасната зона, на 18-а позиция, с актив от 29 точки, докато Кадис е 13-и с 37.