Едно от най-интригуващите лица на битката между Барселона и Реал Мадрид и е дуелът между големите звезди на двата клуба – Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Съревнованието между двамата е пословично, като сега предстои 26-ият път, в който двамата ще мерят сили на терена.

Статистиката сочи, че каталунците са спечелили 12 от изиграните до този момент 25 двубоя, откакто се очерта съперничеството между аржентинеца и португалеца. Важна забележка е, че Кристиано не игра във финала за Купата през 2014-а година заради контузия.

Реал Мадрид с Роналдо в състава си има 7 триумфа.

От друга страна, поглеждайки в индивидуален аспект двамата футболисти, цифрите сочат, че Роналдо е по-ефективен. Той има с един гол повече от Меси (балансът е 16 на 15). Любопитен момент е, че 10 от шестнадесетте си гола срещу Барса, трикратният носител на „Златната топка“ е отбелязал на „Камп Ноу“.

Същевременно пред Роналдо стои предизвикателството да реализира хеттрик срещу Барса. Меси може да се похвали с подобно постижение. Аржентинският техничар със сигурност ще преследва настървено всяка възможност да отбележи попадение срещу Кралския клуб, тъй като не е вдигал победоносно ръка в Ел Класико от сезон 2013/14, когато вкара три попадения.