Атлетико Мадрид постигна минимална победа с 1:0 над Валенсия в мача от 22-ия кръг на Ла Лига. Единствения гол на стадион „Уанда Метрополитано“ отбеляза Анхел Кореа през второто полувреме.

Така „дюшекчиите“ се възползваха от грешната стъпка на Барселона и намали разликата в класирането на 9 точки. Мадридчани остават втори с 49 пункта. Същевременно Валенсия, който в следващия кръг домакинства на каталунците, остава трети с 40 точки. „Прилепите“ са само на пункт пред четвъртия Реал Мадрид, който е и с мач по-малко.

Срещата не премина без главоболия за наставника на Атлетико Диего Симеоне. Отборът му даде две свидни жертви. Диего Годин напусна терена с разбита челюст в 50-ата минута, а по-рано Стефан Савич също бе принудително заменен от Хосе Мария Хименес.

Атлетико упражни домакински натиск в първите минути на двубоя, а в 23-ата момчетата на Диего Симеоне спретнаха чудесна атака. Саул Нигес стреля от дистанция, но Нето отрази.

Последваха силни минути за Диего Коста, който се оказа в основата на няколко много опасни атаки за „дюшекчиите“, при една от които като по чудо топката не влезе във вратата. В 36-ата минута натурализираният испанец насочи мощен изстрел от дистанция, като топката летеше под напречната греда. Нето обаче блесна с марково спасяване и извади в корнер. Валенсия отвърна в 39-ата минута, когато Дзадза шутира, но в аут.

В минутите до края на първата част „прилепите“ владееха инициативата, а вторите 45 минути започнаха с неприятна травма за Диего Годин. При центриране от фаул в 47-ата минута бранителят понечи да отиграе, като се сблъска тежко със стража Нето, който така или иначе се размина с топката и останаха съмнения дали не трябва да се отсъди дузпа. В резултат на тежкия сблъсък челюстта на централния защитник бе разбита и се наложи да отстъпи принудително място на Хуанфран.

В 59-ата минута „дюшекчиите“ излязоха напред в резултата. Коке изведе много умело Анхел Кореа, който с удар от границата на наказателното поле порази Нето за 1:0.

Антоан Гриман излезе на много опасна позиция в 72-ата минута, но топката му бе открадната.

В 81-ата минута играчите на Валенсия протестираха за втори жълт картон за Габи. Реферът, който бе предупредил капитана на мадридчани за първи път официално в 74-ата минута обаче, прецени, че няма основания да уважи претенциите на гостите. 

В предстоящия 23-и кръг Атлетико гостува на Малага, а Валенсия има трудно домакинство на лидера Барселона.