Реал Мадрид не допусна изненади при гостуването си срещу третодивизионния Фуенлабрада в първия 1/16-финален мач между двата тима от Купата на Краля. Излизайки предимно с резервите си, „белия балет” стигна до комфортна преднина от 2:0, дошла след две отсъдени дузпи. Това изглежда беше единственият начин да бъде преодолян невероятно надъхания вратар Жорди Кодина.

Колорит в мача още преди неговото място внесе името на стадиона на Фуенлабрада – „Фернандо Торес”. Съоръжението на кръстено именно на нападателя на Атлетико Мадрид, който е родом от градчето, което се явява предградие на испанската столица.

Иначе срещата нямаше от най-вихрените начални минути, макар Реал да имаше видимо превъзходство. През първото полувреме на срещата „лос бланкос” не успя да стигне до нито едно чисто положение и чак в продължението Кодина направи първата си геройска намеса. Маркос Йоренте нанесе изключително мощен шут от воле, който вратарят на домакините с мъка изби в напречната греда.

След паузата Реал опита рано-рано да натисне по-сериозно. Съперникът се бранеше добре до 63-ата минута, когато младият Ашраф Хакими проби отдясно и тръгна по аутлинията да влиза в наказателното поле. Фран Гарсия сложи ръка върху рамото с явната идея да го задържи, а футболистът на „белия балет” направи още две крачки и падна в пеналта. Съдията посочи бялата точка, а зад топката застана Марко Асенсио. Кодина даде всичко от себе си с плонж вляво, ала се оказа пратен за зелен хайвер – 1:0 за Реал.

В 65-ата минута Кодина за пореден път спаси мрежата си, отразявайки този път изстрел на Лукас Васскес. Секунди по-късно вратарят направи дори нещо по-добро. Борха Майорал стреля с огромна сила към вратата, а храбрият страж на Фуенлабрада отново изуми с рефлекс.

В 71-ата минута отново вратарят се прояви и пак Майорал остана с празни ръце. Този път талантът на Реал стреля прецизно с глава към вратата, но с една ръка 35-годишният ветеран му попречи да отбележи.

В 77-ата Лукас Васкес бе на сантиметри да отбележи, след като хубаво завъртя топката към вратата и изгледа как тя преминава изключително близо в аут покрай гредата.

Реал подсигури победата в 80-ата минута, когато получи нов наказателен удар. Пако Кандела стори голяма глупост при центриране от корнер, като задържа с две ръце Тео Ернандес, който дори не можеше да стигне до подаването. Фаулът бе с цената на втори жълт картон за футболиста на Фуенлабрада. Отговорността да изпълни дузпъта този път се падна на Лукас Васкес, който без много сила опъна мрежата – 2:0.

Това, което поразвали донякъде впечатленията от мача, бе директният червен картон за Хесус Вайехо от Реал в 89-ата минута. 20-годишният бранител влезе опасно, и все пак не чак толкова в краката на Луис Мия. Нарушението беше по-скоро за жълт, отколкото за директен червен, но арбитърът прецени, че е длъжен да изгони младока. Така Вайехо няма да пази добри спомени от официалния си дебют за "кралете".

Реваншът между Реал и Фуенлабрада на „Сантиаго Бернабеу” ще се игре на 29 ноември.