Отборът на Севиля се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Краля след поражение 0:1 от Атлетик Билбао. С общ резултат 3:2 от двете срещи андалусийци ще чакат жребия за следващата фаза.

Двубоят на „Рамон Санчес Писхуан” донякъде очаквано не предложи кой знае какъв брой голови възможности. Още в 5-ата минута Уисам Бен Йедер пропиля възможност да утежни още повече задачата на баските, които бяха принудени да търсят 3 чисти гола. Френският голаджия обаче не успя да оползотвори чудесния пас от пряк свободен удар, а изстрелът му от упор прелетя встрани от целта.

Най-чистата възможност за Атлетик до паузата се откри пред Горка Гурусета, чийто изстрел с глава от няколко метра профуча покрай десния стълб.

Второто полувреме започна с пропуск на новото попълнение Мунир Ел Хадади само секунди след подновяването на играта. Нападателят на Севиля стреля с първото си докосване, като не успя да улучи целта.

В 64-ата Куинси Промес от домакините също нанесе много опасен шут от вътрешността на наказателното поле, а защитник на Атлетик изби в ъглов удар.

Гостите стигнаха до единствения и недостатъчен за целите си гол в мача 13 минути преди края на редовното време. Маркел Сусаета достави перфектното центриране за Гурусета, чийто изстрел с глава този път беше безупречен – 0:1.