Новото попълнение на Реал Мадрид Браим Диас заяви, че само „белите“ са стоели като опция пред него, когато е решил да се раздели с Манчестър Сити. Младокът бе официално представен по-рано на официална пресконференция, на която разкри и емоциите, които го владеят, след преминаването му на „Сантаиго Бернабеу“.

„Денят е много специален, уникален и незабравим. Доволен съм и вече искам да започвам да играя мачове. Много съм щастлив“, каза Диас, който ще носи екип с номер 21 на гърба си.

„Аз съм готов за игра, но решенията взима треньора. Всичките ми съотборници са невероятни, радвам се, че съм тук“.

„Когато ми казаха, че има интерес към мен отстрана на Реал Мадрид, и взех решението да напусна Манчестър Сити, пред мен имаше само три опции – да играя в Реал Мадрид, да триумфирам с Реал Мадрид и да допринеса за успехите на Реал Мадрид“, допълни футболистът, който парафира до 30 юни 2025 година с Кралския клуб.

„Много съм благодарен на Сити, защото много ми помогнаха. Но сега съм част от Реал Мадрид и искам да направя голямо име тук“.

Помолен да се опише като футболист, Диас сподели: „Мисля, че вие трябва да сторите това. Моментът е уникален. Щастлив съм, че сбъднах мечтата си“.

„Мадрид е най-добрият тим света и нямаше как да не се възползвам от тази възможност. Дойдох тук, щастлив съм тук и съм на разположение на клуба“.

„Чувствам се комфортно на всички позиции в атаката, но ако ме поставят на друг пост, готов съм. Мога да кажа, че съм от футболистите, които изпитват голям глад и искам да започна да играя“, коментира още Диас.

На Реал Мадрид предстои домакинство на Леганес за Купата на Краля. Срещата е на 9 януари от 22:30 часа, а Диас бе запитан има ли готовност да направи дебют още в сряда:

„Разбира се, че съм подготвен. Имам огромно желание да играя, затова съм тук. Имам огромно желание да започна да тренирам. Лекап-полека ще вляза в ритъм, това е голяма съблекалня, трябва да се уча от всички звезди, а след това ще получа минути“, обясни Диас.

Според тиражираните слухове световният клубен шампион ще плати 15 милиона евро плюс 5 милиона бонуси на „гражданите“ за 19-годишния талант. Отделно се говори, че в договора има залегнала клауза за процент от бъдеща продажба на футболиста.