Отборът на Барселона не успя да победи последния в Примера дивисион Еспаньол в каталунското дерби от кръга в Испания. Двубоят на стадион „Корнея Ел Прат” в Барселона приключи при резултат 2:2, а в големия грешник за гостите се превърна Френки де Йонг, който си изкара наивен червен картон.

След безлично първо полувреме от състава на Ернесто Валверде, домакините се оттеглиха на почивка с гол аванс. Попадението за „папагалчетата” през първата част падна в 23-ата минута след изпълнение на статично положение.

Рока центрира в наказателното поле от фаул, а Лопес с глава успя да насочи коженото кълбо в мрежата. До почивката гостите не успяха да отговорят на предизвикателството и се прибраха на полувремето с гол пасив.

След почивката обаче, тимът на Ернесто Валверде реагира подобаващо и само в рамките на четвърт част успя да стигне до пълен обрат на резултата. Пет минути след подновяването на играта, Луис Саурес изравни с красиво попадение.

Жорди Алба получи отляво и центрира към свободния в наказателното поле уругваец, който елегантно без забавяне стреля в близкия ъгъл за 1:1.

В 59-ата минута Артуро Видал се разписа с глава след асистенция именно на Суарес за 2:1.

15 минути преди края на редовното време дойде и повратният момент в срещата. Френки де Йонг си изпроси втори жълт картон, след като спря непозволено откъсващ се футболист на Еспаньол и съвсем логично получи второ официално предупреждение, и съответно червен картон, оставяйки своите с човек по-малко.

Това разбира се, повлия на гостите, които до края на срещата инкасираха попадение, а дори можеха и да се простят с точката в срещата. Две минути преди последния съдийски сигнал Ву Леи бе изведен в пеналта и с удар по диагонала осигури точката на своя тим.

Въпрек изгубените две точки, Барселона се завърна на върха в класирането, и равен актив с Реал, който по-рано нямаше проблеми в градското дерби с Хетафе. Еспаньол пък остава твърдо на последното място, но спечелената точка и добра игра срещу Барселона, определено ще вдигнат самочувствието на „синьо-белите”.