Голямата звезда на Атлетико Мадрид Антоан Гризман не скри своето възмущение от факта, че бе глобен от Испанската футболна федерация заради проявите си при успеха с 3:0 над Валенсия. Футболните управници в страната се оказаха твърде строги в тълкуването на правилника и наложиха финансова санкция на играча, заради това, че той си позволи да честити рождения ден на приятелката си.

25-годишният играч вдигна фланелката си в радостта след първия си гол във вратата на „прилепите“, а отдолу имаше друга, на която пишеше: „Честит рожден ден, дебеланке!“

Вчера обаче местната футболна федерация реши да накаже играча с 600 евро и ретроспективен жълт картон, какъвто му бе спестен от съдията в хода на мача.

Това вбеси футболиста и той изрази своята позиция в „Туитър“. „Глоба и картон за това, че пожелах на жена си „честит рожден ден“, при това три дни по-късно... Тревожете се за други неща“, написа играчът.

Очакваше се Гризман да избегне наказание, тъй като само повдигна фланелката си, а не я свали през глава. Очевидно обаче самото разкриване на посланието е било достатъчно за дисциплинарната комисия.