Атлетик Билбао сложи край на серията си от 4 мача без победа в Ла Лига. "Лъвовете" спечелиха с 3:1 визитата си на Валядолид и се изкачиха на седмо място в класирането, а техният съперник остана на 14-а позиция, но само на 2 точки над зоната на изпадащите. 

Иниго Мартинес, Горка Гурусета и Микел Весга от дузпа отбелязаха попаденията за баските. За Валядолид се разписа Кайл Ларин. Домакините стояха равностойно през по-голямата част от срещата, но отново показаха, че имат огромни проблеми с реализирането на положенията си. От началото на сезона тимът на Пачета е вкарал само 20 гола - второто най-слабо постижение в Ла Лига.

Резултата откри Иниго Мартинес в 30-ата минута. Централният защитник стреля от пряк свободен удар, топката се отклони от футболист в стената и заблуди Серхио Асенхо. В началото на второто полувреме гостите от Билбао разиграха перфектна комбинация, при която Оскар де Маркос центрира на далечната греда към Гурусета и той не сбърка.

Интригата се върна четвърт час преди края, когато канадският национал Ларин се възползва от груба грешка в защитата на Атлетик и отблизо намали на 1:2. Само 4 минути по-късно обаче Хоакин Фернандес от Валядолид игра с ръка в наказателното поле и гостите получиха дузпа, превърната в гол от Весга. 

В следващия кръг Валядолид ще гостува на Реал Мадрид, а Атлетик Билбао, който преследва класиране в евротурнирите, ще посрещне Хетафе.