Отборът Атлетик Билбао се върна на победния път. След поражението от Валенсия с 0:2 в 23-ия кръг, в 24-ия баските се наложиха с 3:1 над намиращия се в опасната зона на класирането Гранада.

Баилбао имаше известно надмощие, а попаденията за успеха бяха дело на Маркел Сусаета, Лекуе и Микел Сан Хосе. Единственият гол за Гранада реализира Мехди Карсела-Гонсалес.

Срещата започна сравнително равностойно. Билбао поведе след 11 минути игра, а гостите бързо отвърнаха и запазиха интригата. Бенат комбинира добре с Микел Сусаета, който откри за 1:0. В 14-ата минута Карсела-Гонсалес засече диагонално центриране отляво и възстанови равенството – 1:1.

В 33-ата минута домакините получиха право да изпълнят фаул, Сусаета комбинира с Лекуе, който със силен удар направи 2:1.

След почивката Гранада имаше нова възможност за изравняване, но изстрелът на Агбо не сполучи и мина покрай десния стълб на домакинската врата.

Крайният резултат бе оформен в 69-ата минута. След едно балонно центриране в наказателното поле Очоа излезе да улови топката, но я изпуска. Така Микел Сан Хосе се възползва от грешката, успя да се пребори и да се разпише за 3:1.

В класирането Билбао е осми с 38 точки, а Гранада е в зоната на изпадащите, 19-и, с 16.

Същевременно в друг мач от кръга Хихон и Селта Виго не излъчиха победил. Двубоят завърши при 1:1. Точен за Хихон бе Мой Гомес в 49-ата минута от дузпа, а Яго Аспас изравни в 75-ата. Спортинг Хихон не успя да завърши мача срещата в пълен състав, след като Хорхе Мере получи директен червен картон.

В таблицата Виго е десети с 34 пункта, а Хихон е 18-и със 17.