Съботната програма в Примера дивисион започна с градско дерби. Но Леванте и Валенсия не успяха да излъчат победител в битката за красивия испански град. Те завършиха наравно 1:1.

Символичните домакини бяха играчите на Леванте, които повече могат да се радват на точката, защото съперникът им изпусна много повече и по-чисти положения. А иначе развръзката в този мач дойде още преди почивката. 

Тогава гостите натискаха здраво, но правеха и доста пропуски. Карлос Солер пропусна най-чистото положение за тях в 28-та минута, когато от изгодна позиция стреля право в тялото на вратаря. Но три минути по-късно Валенсия все пак поведе. 

Тогава Андреас Перейра проби по фланга и от границата на наказателното поле центрира страхотно за Родриго, който с глава от точката на дузпата стреля неспасяемо за стража на съперника - 1:0. 

Последваха два големи пропуска на символичните гости. В 36-та минута удар на Санти Мина срещна горната греда, а при добавката Карлос Солер от изгодна ситуация отново стреля в тялото на вратаря и шансът беше пропилян. 

И тази аристократичност пред гола на Валенсия беше наказана от Леванте в 41-та минута. Тогава Енис Барди получи топката около границата на наказателното поле и със страхотен шут препарира вратаря на съперника за 1:1. 

След почивката чистите положения бяха твърде малко. Играчите на Валенсия бяха по-активни и повече търсеха попадението, но Дани Парехо, Есекил Гарай, Карлос Солер и Джейсън Мурило не бяха точни. Домакините пък изглеждаха доволни на този развой и в крайна сметка удържаха точката. 

След този развой двата тима продължават да са съседи в класирането с еднакъв актив. Те все още са без загуба след четири кръга и имат по шест точки в актива си от по една победа и три равенства. Преди изиграването на останалите двубои от кръга, те заемат петата и шестата позиции.