Реал Мадрид ще се опита да добави втора титла от Световното клубно първенство към витрината си.

Испанският гранд се наложи с 2:0 след пестелива игра срещу мексиканския Клуб Америка в полуфиналната среща на стадиона в Йокохама. Попаденията паднаха в края на двете полувремена, и бяха дело на Карим Бензема и Кристиано Роналдо.

Финалът е в неделя, от 12.30 българско време, като за трофея Реал ще спори с Кашима Антлърс.

И в този полуфинал се намеси системата за видеоповторения, благодарение на която се оформи и крайното 2:0, след спорове за второто попадение на Роналдо.

Европейският клубен шампион бе без сърцето на защитата си - Серхио Рамос и Пепе, но и така не срещна трудности. 

Реал не включи на пълни обороти срещу мексиканския си опонент, но въпреки това доминираше на терена и владееше инициативата.

Кристиано Роналдо нацели гредата в 26-та минута, след центриране на Лукас Васкес отдясно.

Топката се озова във вратата в 33-та минута, но Карим Бензема бе в повече от явна засада. След пряк свободен удар, изпълнен от Роналдо, топката първо се отби в стената, вторият опит на португалеца бе отразен от вратаря на Америка, а добавката на Бензема не бе зачетена.

В добавеното време на първото полувреме, Бензема все пак се разписа. Тони Кроос изведе французина с пас по конец, и той технично прехвърли вратаря на мексиканците.

След почивката Клуб Америка заигра малко по-смело, но отново ситуациите бяха пред тяхната врата. Статични положения бяха единственото, което даваше надежди на мексиканците да търсят попадение във вратата на рожденика днес Кейлор Навас.

Лука Модрич на няколко пъти разсече защитата на Америка с пасовете си, но Роналдо и Бензема не успяха да завършат.

Двамата нападатели се разминаха и при едно отлично центриране на Васкес отдясно, в 65-та минута, за сигурно попадение.

Клуб Америка погледна напред в последните десетина минути, но вместо да стигне до изравнително попадение, остави Роналдо да наниже второ за Реал.

Португалската суперзвезда се озова на отлична позиция за стрелба, и не пропиля шанса си.

Тук се намеси реферът, който първоначално бе готов да отмени гола, заради засада, но такава в крайна сметка нямаше, и така се оформи крайното 2:0.