Реал Бетис постигна важна победа в домакинството си Реал Валядолид с резултат 2:1 в двубой от 22-ия кръг на испанската Ла Лига. И трите гола паднаха през първата част. Хуанми откри още във втората, но Кайл Ларин изравни в 30-ата минута. Серхио Каналес донесе успеха на севилци в добавеното време на първото полувреме от дузпа.

През втората част положенията продължиха да се трупат пред двете врати, а двата отбора удариха общо четири греди.

Още във втората минута Хуанми изведе „вердибланкос“ напред в резултата, възползвайки се от страхотно подаване на Серхио Каналес.

В осмата минута самият Каналес нямаше късмет, защото успя да пресече опита на вратаря Жорди Масип да изрита топката напред. От последвалия рикошет кълбото се изтърколи до гредата, но след това не премина голлинията.

Бетис обаче беше „хванат“ на контраатака в 30-ата минута и новият нападател на Валядолид Кайл Ларин беше точен за 1:1, реализирайки третия си гол в четири мача за отбора.

В добавеното време на първата част съдията Антонио Матеус Лаос отсъди дузпа за Бетис, която беше оспорена от съперника. Каналес обаче превърна наказателния удар в попадение за 2:1.

През второто полувреме не падна нов гол, макар че ситуациите пред двете врати не спираха. В 64-ата Мончу от гостите удари греда от фал, а шест по-късно страничният стълб спаси Валядолид на два пъти в рамките на секунди, но се стигна и до инцидент с вратаря Жорди Масип. Бившият страж на Барселона беше ударен от устремилия се към топката Айосе Перес, което доведе до оказването на медицинска помощ за няколко минути, последвано от смяна.

До края мача играчите на Мануел Пелегрини създадоха още няколко положения, но пък и техният вратар Клаудио Браво направи още едно отлично спасяване, с което запази трите точки.

По този начин Бетис се настани на петата позиция с 37 точки, докато Валядолид остава на 14-о място с 24 точки, с четири повече от първия отбор под чертата Валенсия. В следващия кръг севилци гостуват на Елче, а Валядолид пътува до Виго за среща с местния Селта.