Бетис продължава да впечатлява през настоящия сезон в Ла Лига. „Лос вердибланкос“ реагираха добре след загубата от Виляреал в миналия кръг и през този се реваншираха пред себе си и своите фенове, побеждавайки с 4:2 Леванте.

93’ ⏱⚽ ¡¡FINAAAAAAL!! 👏👏 ¡Final del partido con victoria verdiblanca! 😊💃

🔵🔴 #LevanteRealBetis 2-4 💚🤍#DíaDeBetis pic.twitter.com/k9u91RE5Hg

— Real Betis Balompié 🌴💚 (@RealBetis) February 13, 2022

Головата фиеста на „Сиудад де Валенсия“ започна още в 14-ата минута, като точен бе Набил Фекир. Четвърт час по-късно Едгар Гонзалес удвои, а минути преди почивката Уилиам Карвальо направи резултата 3:0 в полза на „зелено-белите“. Момчетата на Мануел Пелегрини обаче се отпуснаха и бързо бяха накарани да треперят, като 120 секунди пред полувремето Дани Гомес намали за 1:3, а две минути след началото на втората част валенсианци отбелязаха още веднъж – точен бе отново Гомес.

Малко време трябваше обаче на третият във временното класиране да се окопити и в 49-ата минута Фекир отново покачи преднината на своите на два гола. 15 минути преди края на срещата пък Роберто Солдадо си изкара директен червен картон, с който уби и малкото интрига в срещата.

С успеха Бетис събра 43 точки и се намира на седем зад своя градски съперник Севиля, който е втори. Тимът от Валенсия продължава да е последен с 11 пункта – на 12 от спасителния бряг.