Реал Бетис победи с 3:1 гостуващия Алмерия в мач от Ла Лига. Отборът на Мануел Пелегрини се изкачи на 4-то място в испанското първенство.

Guilliver/GettyImages
28 снимки

Отсъствието на няколко титуляри не попречи на Бетис да наложи сериозно надмощие още в началните минути. Първата голова възможност се откри пред Родри, но неговият удар беше блокиран от бранител на Алмерия. В 23-ата минута левият бек на севилци Алекс Морено стигна до аутлинията и с доза късмет намери непокрития Карвальо, който на празна врата откри резултата. 

Самият Морено пропусна да удвои аванса на Бетис, а до почивката имаше още опасни положения пред вратата на Фернандо Мартинес, който спаси опасни удари на Гуидо Родригес и Борха Иглесиас. Сиуацията на терена се промени след почивката, когато гостите си активизираха. В 52-ата минута Ел Билал Туре изскочи зад защитата и прати топката в мрежата за 1:1.

Иглесиас от Бетис обаче отново даде аванс на домакините в 66-та минута, а пет минути след това и Карвальо се разписа, за да удвои преднината на тима и да оформи крайното 3:1.

Бетис се завърна към победите след две равенства срещу Валядолид (0:0) и Рома (1:1) в последните си два мача. Алмерия са на 18-то място в Ла Лига, със седем точки от 9 мача.